Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за установяване на забранена за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за установяване на забранена за
Коментари Харесай

Зеленски с трогателно видео пред САЩ: Спомнете си „Пърл Харбър“



Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за определяне на забранена за полети зона над страната. Това се случи по време на тирада пред Конгреса на Съединени американски щати в сряда, която президентът произнесе посредством видео връзка. Като опция Зеленски уточни даването на военна техника, в това число и самолети, с които украинската войска сама да пази страната от съветските въздушни офанзиви.

“Твърде доста ли е да желаяме зона, неразрешена за полети, над Украйна, с цел да спасим хора? ”, сподели Зеленски. “Ако това е прекалено много, предлагаме опция – знаете какви отбранителни системи ни трябват. Знаете какво значение има авиацията за отбраната на нашия народ, нашата независимост и нашата земя. ”

Украинският президент съпостави съветската офанзива против Украйна с моменти от американската история – нападението срещу Пърл Харбър по време на Втората международна война и терористичната офанзива против Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година

“Спомнете си Пърл Харбър, спомнете си 11 септември ”, прикани Зеленски.

“Нашата страна претърпява това всеки ден ”, сподели той. “Русия трансформира нашето небе в източник на гибел за хиляди хора. ”

Зеленски благодари на Съединени американски щати за помощта, която към този момент е предоставена на Украйна, и прикани и за спомагателни наказания против Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР